Gole torte

Kako sa svih strana iskaču nove ideje nekad je previše komplikovano ispratiti i udubiti se u određeni trend koji trenutno preovladava. Neretko se dešava se da neki od njih uopšte ne zadrže i traju samo jednu sezonu.

Takva opasnost uvek postoji, ali ukoliko ste neko ko razmišlja da u svoj posao uvede neku novinu, jasno je da se mora ići napred, pa i rizikovati kako bi se nešto ozbiljno postiglo u životu. Zato danas mi razgovaramo o neobičnoj temi, neobičnoj pogotovo za naše podneblje, jer je u suprotnosti sa običajem koji godinama, pa i decenijama postoji na našim prostorima. Reč je o golim tortama.

Šta su gole torte?

A šta bi gole torte bile i zašto bi se tako nazivale? Jednostavno je, one zaista jesu gole. Nema preterane simbolike, zovu se jednostavno onako kako izgledaju – gole torte (naked cake). Gole torte se razlikuju od klasičnih po tome što nemaju šlag ili fondan, glazuru ili kakav drugi preliv, već ostaju takve sa vidljivim koricama i filovima, A da li će preko korica biti neki ukras zavisi od vas, od toga za kakvu je priliku pravljena torta i kako biste želeli da je ukrasite.

Gole torte u svetu i kod nas

U svetu su gole torte već 5 godina na listi najtraženijih i najpopularnijih trendova. Naročito su popularne među poznatim ličnostima. A kada nešto poznate ličnosti usvoje, postaje trend i mnogi se takođe odlučuju za isto to. Kada su gole torte u pitanju, sve je počelo od Anđeline Džoli i Bred Pita, odnosno s njihovim venčanjem i nesvakidašnjom tortom o kojoj se pisalo mesecima. Po ugledu na njihovu svadbenu tortu mnogi su se odlučivali upravo za golu tortu. Od te godine popularnost gole torte sve više raste.

Kod nas gole torte stižu malo kasnije, jer je preovladavalo mišljenje da torta ne može biti lepa i svečana bez šlaga ili fondana. Takvo mišljenje dele i danas mnogi, ali mi nećemo govoriti o tome šta je bolje, odnosno gore i da li treba odbaciti gole torte samo zato što su drugačije i neobične, kao i to da li treba zaboraviti na klasićne torte. Zato što mi imamo želju da predstavimo šta je novo i drugačije što može biti zanimljivo mališanima, ali i starijima, što nikako ne znači da ćemo zaboraviti na klasične torte, jer realno one nikada neće izaći iz mode. Tako da konkurencije zapravo nema, a izbora ima mnogo i uvek će ga biti, kao što će uvek biti i onih kojima će se gole torte dopadati kao i onih kojima se neće dopadati. Što se tiče ukusa, ove torte uopšte ne zaostaju za klasičnim, jer se recepta možete držati i birate omiljene, bez obzira na dekoraciju.

Gole torte su i kod nas sve popularnije što se tiče rođendanskih torti, deci je dovoljno da bude sa nekim ukrasima i oni su srećni bez obzira da li preko ima šlaga ili ne. Popularnija je svakako kod tinejdžera, jer oni su u toku i prate strogo trendove, tako da gola torta je možda postala ustaljena kod proslavljanja punoletstva.

A najneobičnija i sve češća je na svadbama. Malo je onih koji se ohrabruju na ovakav potez, jer tu postoje određeni običaji i nešto što se negovalo decenijama, ali to nikako ne znači da ovakav izbor svadbene torte remeti običaje i očekivanja, šta više daje mu notu mističnosti i avanturističkog duha.
Proizvodi

Pratite nas na Fejsbuku!

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

prijatelji sajta