Vi ste ovde

Plazma torta sa šumskim voćem

Sastojci za plazma tortu sa šumskim voćem

200gr šlaga od čololade
200gr šlaga od vanile
200gr belog šlaga
300-400gr Plazma mlevenog keksa
300gr mix crveno voće (malina, crvena ribizla, jagoda i višnja)
300gr smrznuta malina
mineralna voda ili dugotrajno slatko mleko
čokoladne mrvice
Način pripreme plazma torte sa šumskim voćem

Mix crveno voće i malinu pustite da se dobro odmrznu (najmanje 2-2:30 h na sobnoj temperaturi), ocede i osuše.

Umutite šlag od čokolade po uputstvu s kesice (ja sam koristila C šlag krem od čokolade ili šlag iz prodavnice zdrave hrane) sa mineralnom vodom ili slatkim mlekom (odlučite se za jedno). Kada je šlag pena čvrsta dodajte u nju mleveni Plazma keks i dobro promešajte. Mutite još minut-dva mikserom.

Na poslužaoniku/plehu oblikujte željeni oblik od smese šlaga i keksa (pravougaoni daje najviše parčića torte) i formirajte prvi sloj torte tj. „koru“. Neka bude ravna i glatka. Ubacite pleh/poslužaonik u zamrzivač.

Umutite šlag od vanile po uputstvu s kesice sa mineralnom vodom ili slatkim mlekom tj. sa istom tečnošću s kojom ste mutili i šlag od čokolade. Kada je šlag pena čvrsta dodajte u nju mix smrznuto voće (jagode prepolovite jer su krupnije), zatim dodajte maline i promešajte (kašikom/varjačom), bez mućenja mikserom.

Izvadite poslužaonik/pleh iz zamrzivača i dodajte smesu od šlaga i voća na „koru“. Vratite u rashladni uređaj.

Umutite beli šlag po uputstvu s kesice sa mlekom ili mineralnom vodom.
Izvaditi predhodna dva sloja iz rashladnog uređaja, dodati poslednji beli sloj i posuti ga čokoladnim mrvicama /rendanom čokoladom i/ili mlevenim Plazma keksom (dodajte ono što volite, budite kreativni.Ostavite odgovor